Followers

Sunday, August 7, 2011

Lagi Satu Curik Gambar guna Gambar Orang Lain...Sendu lagi Biadap!!



Zaman sekarang ni, macam2 boleh buat dengan internet.  Nak dibandingkan dengan zaman tok nenek kita dulu, dorang tak ada internet.  Nak carik resepi dalam tenet cara2 masak ubi pelbagai pesenn pun tak ada.  That's why masa zaman kena jajah dengan Jepun dulu diorang main rebus je ubi.  Sebab itu je yang diorang tahu masa tuh.  Cuba kalau sekarang kita Google resipi ubi.  Juta2 entries cara memasak ubi even dari Uganda, Bosnia, Jepun, Zimbabwe semuaaaaaa ada!  :)



Tapi dalam sibuk berinternet, ada jugak yang salah guna.  Kalau korang nak guna untuk carik benda2 tak berpekdah itu lantak korang lah kan, nak search video2 luchhhhh ke, gambar2 pompuan menggoda ke.  Masing2 ada otak.  Lebih2 pulak budaya kat Malaysia ni, dari kecik kita dah diajar antara benda yang boleh n tak boleh *walaupunnnnn kita ada slogan Malaysia Boleh!!  kannnn.....



Dulu bila internet nak popular kemain ramai guna untuk sebarkan gambar2 separuh vogelll artis.  Siap kata itu gambar artis sekian dan sekian.  Even Dato' Siti Nurhaliza pun jadi mangsa gambar lucah.



Izz sangat2 tak suka bila orang lain guna gambar orang lain atas tujuan menipu dan bukan untuk tujuan yang baik.  Hari tu ada kes orang amik pic kucing Izz macam dalam entry yang ni.  Dah amik pastu tak sedar diri menipu orang lain.  Itu nasib baik Izz tak dedahkan tuan punya account FB.



Tapi kali ini, ada lagi kes macam tuh.  Cuma dia tak amik pic kucing Izz.  Tapi gambar Izz sendiri.  Biadap tak??






Maaflah terpaksa tepek kat sini.  Empunya FB nak marah??  Aku patut marah ke kau patut marah in the very first place??!!



Siapa Prince kau??  Geli ok.....!!!




Budak ni add kat FB Izz, then Izz approved sebab terkejut nampak dia guna pic atas tuh.  Lepas digodeh FB dia ternampak pulak gambar ni dalam 'Mobile Upload' dia...






See?  Dia kata budak baju merah tu nama dia Putra Amierul Ifwad...wahhhh...kelasss kemain namanya!!  Tapi masalahnya wujud atau tidak maknusia yang bernama itu?



Nak marah sangat pun tak boleh.  Yelah, kot2 lah peminat secret admirer kan.  Nanti kecik hati pulak dia berulamkan jantung, walaupun sendu!!!  Boleyhhhh???







Aku sangat dan teramatlah anti dengan orang yang guna gambar orang lain main suka toknek dia je.  Lagi2 kalau mengaku menipu bagai.  Tak ke kau rasa perbuatan itu sangat 'menyedihkan' ??  Masyarakat pandang hina sangat!  Kat FB tu berlambak2 guna gambar orang lain tapi mengaku diri sendiri.  Siap ada berbangga kata itu awek/pakwe dia, walaupun imej tu nampak sangat pelakon Indon!!  Kalau tak pun putih sikit pelakon Filipina...kemain hebat taste korang ek??


6 comments:

  1. dh nama pun manusia...
    ada jer xpuas hati gn orang
    mcm-2 diorg boleh buat...
    nak plk kes jealous ker..
    ylaa..pantang nampak org tuh hensem sikit...cantik sikit..
    sume nak sapu...[siap bwt Dp laa]
    bg dorg tuh hobi kot...
    [hobi yg mnyakitkan hati ja]

    ReplyDelete
  2. sudah follow!! meh2 jenguk blog akupencintamilo.blogspot.com plak.. btw..izz da suruh org 2 tukar dp die lom?? aneh2 je mnusia ni..hehx.

    ReplyDelete
  3. @Izz Latifkan...twu xpe..manusia akhir zaman makin pelik jadinya~

    ReplyDelete
  4. ini bermaksud awk daa jadi seorang yg berpengaruh... tgk tuh,, sampai ader yg nak guna pic awk kan...hik2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...