Followers

Friday, June 3, 2011

Syok Sendiri: Perkahwinan Siti Nurhaliza Kalahkan Putera William


Korang mesti tengah duk pikir pasal cerita panas baru, yang kononnya Putera William dah bercerai ngan Kate kan?? waaaa...tak tau ke pasal isu nih?? panas kot!! SS tengok banyak jugaklah penulis blog yang kutip trafik dengan entry cerai berai si William nih.


Tapi kali ni SS kembali dengan cerita baru yang dikitar semula...eh, boleh??? hahaha...bukan isu lapuk ye! tapi cerita lama ni tetap  beat cerita baru...




*oi, SS!! cerita apa nih?? cepat sikit boleyyy


sabor....sabor...cepuk kang




Ni cerita pasal perkahwinan antara dua ikon....sorang ikon hiburan di Malaysia, sorang lagi waris takhta England...sorang dulu Puteri Pop Malaysia, sorang lagi Putera England....



Ramai yang duk kagum dengan kehebatan perkahwinan diraja William...hampir berbilion umat manusia tengok seluruh dunia...tetapi, Siti Nurhaliza's wedding tetap menjadi perkahwinan yang paling ditonton di Malaysia...

  • Kajian menunjukkan pernikahan Siti Nurhaliza  ditonton oleh 2.86 juta orang menerusi siaran tv secara langsung.
  • Persandingan Siti Nurhaliza pula ditonton oleh 6.307 juta penonton manakala perkahwinan William sekitar 700,000 hingga 1 juta penonton....
  • Majlis perkahwinan Siti Nurhaliza dan Datuk K ataupun Datuk Khalid Jiwa ditayangkan secara siaran langsung di TV3, manakala William di Astro n NTV7...Waktu William kahwin SS tengok kat NTV7 ok....
  • Perkahwinan Siti Nurhaliza tersenarai di tangga ke-16 antara 20 Perkahwinan Terunggul Dunia pada tahun 2006.

So, diorang kira untuk local viewer kita aja lah kat Malaysia ni...Siti pun bukan popular satu dunia macam William...tapi, tetap masih menjadi perhatian no.1 kat Malaysia nih....





Ingat tak lagi, waktu wedding Siti Nurhaliza dulu ada jugak siaran langsung lain yang cuba untuk curi rating...tak ingatlah tajuk rancangan tu tapi dekat RTM...pasal putus tunang si Mawi tu...tapi tetap kalah dari segi rating...




  • Mungkin ada yang kata Siti kalahkan William sebab Astro tu siaran berbayar...tapi NTV7 free jugak sama macam TV3 kan.
  • Lagi satu, perkahwinan Siti juga program tv yang paling ditonton atau most watched across all local tv channels...
  • Siti Nurhaliza juga diraikan peminatnya yang hadir dengan latar belakang kaum berbeza sebelum majlis pernikahan berlangsung.




Haaa...kau ado???









Eh, between dengar khabar William tak cerai lagi ye....propa semata-mata...tak ada statement rasmi keluar dari Istana England lagi...tapi bak kata IzamirRidzwan yang William kena tinggalkan Kate untuk sementara waktu bagi menjalani kursus penerbangan...


kredit gambar untuk Google n tuan milik gambar2 di atas...tq!

1 comment:

  1. dua2 nie popular...
    dan kedua-dua nya wedding of the years..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...