Followers

Tuesday, September 3, 2013

Minyak Naik 20 sen, Zalora TURUN Harga 20% !


Minyak naik 20 sen seliter malam tadi bersamaan 3 September 2013 n ramaiiiiiii mengeluh! Lepas je pengumuman rasmi yang confirmed keluar, terus berpusu-pusu rakyat jelata keluar redah jam segala semata-mata nak pergi ke stesyen minyak terdekat. Sampai sesak jalan! Siap ada kes orang mengamuk sebab marahkan situasi ini. Heh.

Laman sosial macam Twitter n Facebook apatah lagi. #MinyakNaik trending ye! Keluh kesah rakyat dapat kita lihat waktu tu. Ada yang bantah n rasa menyesal habis sebab rasa kenaikan harga petrol rasa begitu membebankan. Mulalah masing-masing buat kira-kira duit belanja. Ada yang dah siap sedia kumpul duit sebab nak shopping tapi rasa macam ragu-ragu rasa insecure habis. Takut duit tak cukup sebab duit belanja 'terbocor' dek isu minyak. hehehe ada yang terpaksa korek tabung nak cukupkan 20 sen tidak? 

Zalora Malaysia muncul dengan jualan murah! Petrol naik 20 sen? Tapi barang Zalora tidak naik malah ada diskaun 20% ! haaaaaa meriah ke tidok?? 20 sen korang tu boleh simpan buat bayar minyak. Malah lebih daripada itu, sebab Save Fuel Sale Zalora Malaysia bermula daripada 20% sehingga 29% pun ada. Untung berbaloi-baloi. 


Nah sedikit tips untuk korang kurangkan penggunaan minyak dan cara menjimatkan minyak kereta. 




Fuel Saving Tips


Sudah, harap bertenang semua, jangan marah-marah lama sangat. Jangan bergaduh. Senyum n shopping dengan Zalora :)


4 comments:

  1. Kalau gitu kena bawa kereta merangkak2 lah yek nak save minyak :D Akak mmg suka Zalora nih tapi hasil belian yang lalu, keluar dari kotak pun belum lagi nih ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...