Followers

Wednesday, July 27, 2011

(pengalaman best!!) Maxis Blackberry Playbook Workshop


Hari itu Izz ada mentioned pasal dapat invitation dari Nuffnang untuk datang ke Maxis Blackberry Playbook Workshop kan?  Entry awal tu ada dekat sini.


So, I did go to the workshop and I'm gonna tell you everything I experienced from it.  Bukan setakat Izz dapat tahu info-info menarik pasal Blackberry Playbook, tapi lebih daripada itu.

(^.^)



Ini entrance dia



Meriah kan?? ramai giler manusia kat sini. They all wanted to have a closer look to the new playbook


The venue was in KL Convention Centre and it started at 10am.  Sanggup bangun pagi untuk follow workshop tuh tapi apa bendanya Blackberry Playbook nih??  Smartphone phone terbaru dari Blackberry ke?  Ouh no no no.... Kalau ada yang masih tak tahu dan belum tengok rupa Blackberry Playbook meh sini tengok....



Yesss...tapi apa bagus dan faedahnya Blackberry Playbook nih?? What are the features and benefits of it?  Anxious to get your hands on the first Blackberry tablet, the Playbook?  So here I could highlight the most relevant and great features which related to the Playbook.


1. Portable and Superior Touchscreen

They told us the playbook weighs only 400g!  It's very powerful and looks very sleek.  Easy to hold it on your hands and it fits in your palm dimensionally.  What I love most is it has a multi-touch  capacitive screen which supports a very fast response to multi touch, gesture and keyboard inputs.  Do not forget its 7-inch LCD display could fascinate you with its HD quality performance. 


  • Multi-touch capacitive screen
  • Gesture support
  • Fluid keys
  • 7″ LCD display, 1024 x 600 screen resolution
  • 5.1″ x 7.6″ x 0.4″ (130mm x 194mm x 10mm)
  • 0.9 lbs (400g)
  • On-screen keyboard
  • Accelerometer, 6-axis motion sensing (gyroscope) and digital compass (magnetometer)
  • GPS


2. Great Performance and OS / Multi task

Its packed with QNX OS which means high performance with full reliability.  This playbook has the value of true multitasking and let u multi task with ease.  I personally experienced this when this tablet could run multiple apps simultaneously!

  Full computing power in a tablet format

  • 1 GHz dual-core processor
  • 1 GB RAM
  • Symmetric multi-processing



3. Real Web Browsing

It has a better browsing performance compared to its competitors. It is great for games, media, apps and almost everything the real internet offers! Built in to support for HTML 5 too.

  • Great for games, media, apps and everything the real Internet offers
  • Full Adobe® Flash® 10.1 support
  • Built in support for HTML 5



4. High End Multimedia


I am studying multimedia as my course and this feature really caught my attention.  Why?  Because this unique tablet dazzled me with its dual HD cameras ( 3MP front facing, 5MP rear facing ).  More over, you could record a video with HD quality too.  Blackberry Playbook has the best media player, stereo sound, gaming, video and HD cameras used to video conference.   I enjoyed playing Need For Speed, Tetris and other games using it. 

  • Dual HD cameras (3 MP front facing, 5 MP rear facing), supports 1ጐp HD video recording
  • Video playback: 1080p HD Video, H.264, MPEG, DivX, WMV
  • Audio playback: MP3, AAC, WMA
  • Codec support for superior media playback, creation and video calling
  • Stereo speakers and stereo microphones



5. Smart Phone Integration


Wirelessly connect to your Blackberry Smartphone in a secured and data efficient bridge for a real time access to email, calendar, address book, BBM, tasks, documents and lots more. Pair your Playbook with Blackberry Smarpthone using the Blackberry Bridge app.



6. Enterprise Ready


Blackberry is famous and well known with its security and data efficiency feature.  In a secured connection between your smart phone and playbook , you can easily access all the existing enterprise apps you have already used on  your Blackberry Playbook. 



7. Good Storage and Killer Battery Life


Playbook will have 16GB, 32GB and 64GB variants available and will be powered with a huge capacity of battery life.  Battery life is crucial for you that might rely on the Playbook as a better alternative for certain important tasks compared to what a laptop and smart phone could offer.  Its superior battery life let you to use it for almost 8-10hours. 



8. New Breed of App


The app list for Blackberry Playbook will support android apps.  With this, you can have the full app world experience.  In fact, it serves you with a simple app management.  Don't be afraid as you can have multiple payment methods. 





My comments :



  1. Blackberry Playbook could win first every tablet series in the world.
  2. The tablet's multi task function makes it easier to jump between apps.
  3. It looks sleek and thin, but powerful!





Amacam??  Oukeyh tak? Best kan features yang ada kat tablet nih!




Selain Izz banyak belajar info pasal Playbook nih yang memang kena digest all the info masuk dalam kepala otak, Izz pun dapat jumpa dengan ramai orang.  Yeahhh...dah nama pun workshop hanya untuk bloggers, so sume yang ada kat situ blogger sahaja lah.  Izz dapat 
experienced something new from this fun workshop.




*workshop macam ni best ke??
*aiyoohhh..tak ke pitam ko kena duduk kat situ berjam-jam??
*muntah hijau tak dengar diorang cakap lama-lama tuh?




Ouh no no....tidak sama sekali ye!  To be honest mula-mula Izz pun ingat mesti workshop tu macam bosan je kan.  But it wasn't like what I thought it would be.  It was fun!!  I got to meet and make new friends.  Sejujurnya, Izz jarang jumpa blogger lain dan bila dapat joined event nih rasa seronok berpeluang jumpa dengan ramai blogger.  Yang famous pun ada ok!




Izz datang lebih sikit dari kul 10 n ingatkan dah terlambat tp bila sampai sorang pun tak ada lagi. Aiyoo..mana yang lain?? 

Tapi dalam 20minit macam tuh, yang lain2 pun mula masuk







Izz duduk semeja dengan Kimberly n Uzair.  Just the three of us



Nampak tak baju bunga2 yang duduk hadap sana tuh? kalau tak silap itu Afra Yuri. Owner kepada blog berwarna pink itu. 



Masa ni best! sebab diorang dah mula guide kita bagi tau kelebihan2 Blackberry Playbook nih. Hey, sapa kata workshop macam ni membosankan? Mana ada, best ok! Semua orang relax je.



Kita ada activity menarik jugak bila dapat test Playbook tu sendiri dengan bermain game. Masa ni memang kecoh n happening sebab semua duk gelak2 main Need For Speed.

Nampak tak hujung tu ada jugak DDFabulous



Setiap kumpulan akan lawan sesama sendiri untuk two different games. Sapa yang menang akan lawan dengan finalist dari group lain. Izz pilih main Tetris xmo main NFS sebab nanti memang ke gaung aku main game kereta tuh.



Ni orang2 meja depan. hehehe



Ini pulak orang meja sebelah. Tapi skill dorang main memang jauh lebih dahsyat lah dari aku kan..hihi



*Tapi pengalaman main game guna Playbook ni memang menarik!! Sound n graphic dia memang clear habisss n mantap!



Finalist untuk NFS



Ini lah Tetris. Game yang mcm blok n kena susun bagi dia runtuh tuh.



Yeahhh...saya dapat masuk final walaupun tak menang!! hahaha...at least antara yang tertinggi ok!..Sama ada tempat ke 2 atau 3 macam tuh lah  :)



I had three cups of hot coffee there!

Dan disebabkan workshop tu passed the lunch hour kita ada break sekejap untuk rehat n makan2.  Menu dia simple but yet delicious!!




Nampak tak yang bulat2 tuh? Itu macam chicken pic mini version lah memang super sedappppp!! Kuih2 dia yang lain pun sedap jugak.  Itu semua untuk saya ye! Hehehe



dapat jugak free gifts dari Nuffnang n Maxis



Million thanks to Nuffnang for inviting me to the workshop.  I had fun being there with nice people, good ambiance n delicious foods!


Ouh ye..Kalau ada siapa2 berminat dengan pakej yang ditawarkan Maxis untuk Blackberry Playbook, ini dia...






Clear tak?? Kalau masih nak info lanjut, klik je link nih ok.

Apart from that, you could download the exclusive free apps designed by Maxis. Let's see them!

  • Finder301 - Malaysia's best way to find and share what's good around you. Location-based app provides you with information on food, restaurants, ATMs, banks, clinics, police stations and more around you.

  • Formula 1 - The best mobile application for the F1 Racing fans. Get detailed information for all the races with exclusive live commentary, top stories, results, schedules and many more.

  • Maxis Movies - Forget the hassle of queues to buy tickets. You can now decide which movie to watch, when and book tickets right away with any GSC and TGV Cinemas.

  • Currency Converter - An intuitive currency converter app which allows users to keep track on the latest currency rate straight from Playbook tablet.

  • Language Translator - A fun and handy app that translates more than 70 languages into your preferred language with just a few taps.

  • Maxis WiFi - Surf, tweet, add and poke all you want. Subscribe to a Maxis WiFi account and take advantage of our WiFi hotspots for all your internet needs. This app allows you to locate the nearest Maxis WiFi point.




Since Maxis is giving away hot prizes to the lucky Nuffnangers why would I want to win them??

Mudah saja, semua point dan comments Izz di atas tuh menunjukkan kenapa Izz nak memiliki sebuah Blackberry Playbook untuk diri sendiri.  



Walaupun kecil, tapi berkeupayaan tinggi dengan multimedia yang hebat, itu sudah cukup untuk buat saya terpesona dengan tablet ini.  Itu adalah alasan yang paling relevan kenapa saya mahu memiliki Blackberry Playbook ini.

(^,~)



11 comments:

  1. @WonderWiess_Margera : lucky me?? hehe...nasib baek dapat peluang tuh...

    ReplyDelete
  2. wahh. besnye dapat pergi sane. mesti happy giler kn? hehe

    ReplyDelete
  3. @ainaa : happy tu mesti lah...tapi tak ada lah sampai giler...hehe..kaLo giler xdapat nak update blog lagi...(^_^)

    ReplyDelete
  4. Bezznyer.. wordless nk komen byk2..hu3

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...