Followers

Wednesday, May 11, 2011

Review : filem THOR, buncitkan perut di Ireland's Potato


Hari Rabu yang lepas ada pergi Sunway tengok cerita Thor....


Actelli, tak de lah plan (kot???) sebab nak gi tengok citer tu pun ada drama selingan kan....pening kepala nih! tercabut lar kalau tak tahan dah...


Tak pe, kita tolak tepi....peringatan, sampah sarap biasa korang nak kitar semula takpe, tapi 'sampah' lain jangan ye....tak baek untuk kesihatan sosial dan peribadi...no no no.....muahahaha


Pitammm....aku tembak sesuka hati jek!


Oukeyh, so ada orang belikan tiket siap-siap so show time yg sempat untuk kita pergi tengok dalam pukul 11.45pm...sebab yang awal lagi daripada tu memang tak sempat nak catch up lah...so redha je lah kan


So lepas limousine datang jemput bawah rumah, wahhhhh...feeling-feeling taraf buku lali artis veteran Hollywood nih, terus gerak ke Sunway Pyramid...actelli to be honest Izz memang jarang datang sana...sebab tak suka terserempak dengan makhluk-makhluk jadian yang tak nak kita jumpa....huhu....sebab dulu2 pernah lah, tiap kali jalan tak sampai 10 tapak jumpa je dengan mana-mana makhluk.....buhsan!


Sampai je terus ke tempat wayang...letih kot nak menapak dari bawah ke atas, so Izz bagi idea naek guna lif je lah....senang kan?? n yeahh....lif dia ada cermin....i liiikeeee....huhu...sempatlah snap 2,3 gambar


Before masuk hall, kita makan dulu kat Ireland's Potato...betul-betul berdepan dengan TGV...agak ramai orang...it was my first time jugaklah try kentang kat sana....






Ada macam-macam jenis ada....n we chose mashed potato with cheese dengan fries


Ya tuhan..sangat-sangat terangkat ok!!! mashed potato dia one of the bests I've ever tasted! Like seriously...ada rasa macam garlic chunks tambah pulak dengan cheese dia at the top memang meleleh air liur nak lagi! huhu....






Untuk fries dia pun memang boleh dibeli untuk full satisfaction bila dimakan....huhu...






Tepat pukul 11.40 dah boleh masuk panggung...actelli sejujurnya ni filem pertama yang Izz tengok dengan langsung tak tahu info jalan cerita dia ape....so, sempat tanya kat orang sebelah filem tu mengenai apa....


Permulaan filem yang diadaptasi dari komik ni buat Izz agak blur....sebab kena catch up dari awal filem, kalo tak nanti makin susah nak faham...tanya banyak sangat nnt, orang sebelah hempuk kang...haha....rata-rata wanita2 kat dalam hall tu akan 'meresah' bila si Thor tu keluar...mata dorang terpaku kat screen dengan senyum2 sumbing, buat boyfriend sendiri kat sebelah resah! Hakhak....


Over all, cerita dia tak susah untuk difahami...sangat suka dengan graphic n kesan khas dia....rasa macam wujud je tempat tuh....tapi watak-watak pahlawan kawan kepada Thor tu patutnya dikembangkan sikit kot....


(^^)


Apa-apa pun, it was a good nite for me.....


Balek, dah sampai rumah nak tidor, pergi turun balik pulak untuk beli nasi lemak sebab ada orang lapar....


Haha....


Gonna miss it~

6 comments:

  1. eh, mcm kenal kan org kat sebelah izz kat dlm lif tuh ? hahahah xD omg ! mashed potato tu nmpak sedappppp ~ :D

    ReplyDelete
  2. ~DD : hehe....thanks DD!! lama dah xnampak dia~

    ReplyDelete
  3. ~alia : haha...entah ler sapa...xkenal pun~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...