Followers

Saturday, May 14, 2011

Video : Pelajar Cina Dibuli..!! Kesian tengok...

video

Kesian tengok budak perempuan Cina yang kena buli ni.....


Apa silap dia sampai diorang buat macam tuh?? n tak silap rasanya those girls yang kacau dia tu adalah classmates dia kan?


Tertanya-tanya jugak, kenapa sanggup buat macam tu....menangis meraung budak tu....dah lah kene hempuk-hempuk dengan buku, tebal pulak tu....kalau kepala korang dihentak macam tu suka tak??


Rambut budak perempuan tu pun siap kene gunting lagi dengan si pembuli-pembuli tu.. berangan nak jadik hairstylist lah ye?? aiyoooo.....manalah adab korang ni ek??


Tapi seperkara yang saya lega, nasib baik ni bukan kes buli interracial atau antara kaum...bayangkan kalau yang buli tu budak-budak Melayu, memang nak kena tarik rambut memasing sampai putus....!! I dont care...I hate bullies....


Biadap sangat!!


Daripada info, kes ni terjadi kat sebuah sekolah area Kuala Lumpur....benar atau tidak entahlah....


Mungkin pelajar tu adalah pelajar istimewa tapi korang tak ada hak nak buat dia macam tu...!!



6 comments:

  1. Hi there,,
    Maybe budak tue kena buli sebab dyew pasrah,, Mereka membuli sebab dyew tak melawan,, Cuba dyew bangun, terajang kerusi, tolak dajal2 tue ke dinding, mesti dyew tak kena buli dah,, Xpun, dyew leyh blah dari kelas tue n inform kat cikgu,, But only thing she do is duduk kat kerusi dyew, menangis, n dibuli,,

    Kesian,, Beliau2 xdew hak pun nak buli dyew macam tue,,

    [p/s: credit kat sapew yang rakam, makcik, pakcik dah leyh buat report polis]

    ReplyDelete
  2. ohh. nie ade masuk paper hari tuu.
    bapak budak cina tuh na saman klu ta silap.
    knp lahh ta lwn blk. haihh. Y.Y

    ReplyDelete
  3. huh,,jaad nye pmbuli 2,,haish,,geram ase ;/

    ReplyDelete
  4. ni semua anak anak setan,mereke patut dihukum dengan hukuman berat seperti dibuang sekolah atau masukan kedalam pusat permulihan akhlak .... kesian sunggu budak pompuan tu

    ReplyDelete
  5. ~jacob : the best shud be taken is hukuman disiplin n kaunseling bagi diorang faham salahnya perbuatan diorang tu~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...