Followers Tercinta!

Wednesday, May 4, 2011

Restoran Sedap kat Batu Pahat..pergilah cuba!


Since sampai Johor hari Ahad tu, memang tidor je kerjanya!! tambah pulak dengan tak de aktiviti apa2, so bangun tito, tgk tv n  makan pastu main game...


Itulah aktiviti sepanjang kat Johor...


Huhu...n dah awal-awal bagi tahu tak akan update blog untuk sementara..facebook pun nan hado on9 nya..dek kerana coverage broadband yang lingkup selingkupnya!! boleh jadi gila tak dapat surf internet


Then, hari Selasa got the chance to go to Batu Pahat...hey! lama dah tak pergi sana...apa kabor agaknya bandar tu ek...


Safely arrived there at 4...pergi bank kejap n sebelum tu terpandang Balai Polis Daerah Batu Pahat...homaigoddd!!! besar gila vavissss...maju dah rakyat jelata sana ek...tapi rasanya macam masih kosong belum guna lagi...tak lama lagilah tu agaknya


Then pergi ke satu restoran ni....





Seyesly tak tau nama kedai ni...nampak macam masih baru lagi...masa makan kat situ dorang ada buat renovation sikit kat hujung-hujung bucu kedai here n there...so makan dengan bunyik mesin...pekak telinga!


Rasanya tokeyh dia orang Kelantan kot...tengok macam pekerja-pekerja dia dari keluarga dia sendiri..tak pun kerabat-kerabat Siti Wan Kembang dia lah...


Kedai dia agak besar n kinda ok....kalau orang Melayu ada business macam tu memang dah kira ok sangatlah kan...


Dia ada set-set hidangan...contoh kalau tak silap Set A harga RM50 dgn jenis-jenis lauk dia, Set B RM52 n banyak lagi lah....ada sampai untuk hidangan 4orang makan...


Macam yang kat atas tu adalah Set A...dengan 4jenis lauk...sotong goreng tepung, telur bungkus, sayur asparagus n ikan masak berapa rasa entah, tak ingat...


Yang paling sedap memang ikan dia lah....memang cukup rasa!! bila dapat hirup kuah dia tuh, waaahhhh heaven!! huhu...


Actelli kalau siapa-siapa memang biasa dengan area bandar Batu Pahat  tu mungkin tahu lah restoran ni...dia betul-betul berdepan dengan HSBC kalau tak silap...depan dia jugak ada tokong n sebelah dia ada kedai Sendayu Tinggi...


Kalau nak rasa masakan ikan dia cubalah pergi...


(^^)


n untuk set yang Izz amek tu it came with a jug of fresh juice...masa tu Izz amek jus tembikai...memang pekat n sedap..jug tu sangatlah besar sampai 3orang minum pun tak habis...



5 comments:

  1. ~Pojie : itu lah pasal...tak ingat nama kedai dia...huhu~

    Heidi : haha...utk org2 area situ ler

    ReplyDelete
  2. izz : kenape susah nak balas comment ke like ke chat kat fb ngn u ?
    :(

    ReplyDelete
  3. Izz, kita rasa mcm tau je kedai depan hsbc, kita org BP, tapi tak pernah pi kedai tu pun..
    Confirmkan balik kedai ni ker????
    http://www.batupahat.org/wp-content/uploads/2011/02/RadinNoMore.jpg

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...