Followers

Thursday, April 14, 2011

Kesian Atau Jijik Dengan Politik Malaysia?


Hurm...bukak sekejap page Yahoo! Malaysia pastu terjumpa artikel terbaru pasal the famous opposition blogger yang jugak merupakan editor n founder kepada MalaysiaKini..alarh, lidah kepada Pakatan Rakyat ler...


Artikel tu pasal Raja Petra Kamarudin yang bercakap dalam temu bual dengan TV3 kat Perth, Australia...amboiii...kelassss kan?? jauh benar merantau..


Dia berterus-terang dan tidak percaya PM kita, Datuk Seri Najib Tun Razak n wife dia, da famous big momma dan penaung kepada banyak kerja-kerja kebajikan kat Malaysia ni, Datin Seri Rosmah Mansor ada kaitan dengan pembunuhan rakyat Mongolia , Atlantuya Shaariibuu..


Tu diaaaa...dah arwah lama dah pompuan tu..mati, pastu dipolitikkan, last-last gini jadiknya..kalo aku jadik one of the family members Atlantuya pun aku berangin nak tau siapa yang bunuh sampai macam tu sekali kan? 


Tapi Pak Najib dah jawab tuduhan Anwar Ibrahim, n even dah bersumpah atas nama Allah ye!! dalam masjid yang dia memang tidak kenal n ada kaitan dengan si arwah tu...


Raja Petra cakap, yang dia didesak oleh beberapa individu dengan niat nak halang Pak Najib daripada jadi MP masa tu...ingat tak? kes Atlantuya meletop-letop panas sebelum beliau jadi PM, masa tu tengah timbang kati dengan Pak Lah siapa nak turun, siapa nak naik...


Apa cerita lah kan?? semata-mata untuk kuasa, orang sanggup buat apa sahaja untuk capai target dia....lepas ni bersambunglah dengan pendedahan siapa namanya yek? Nallakarupan n saman sampai RM7oo juta katanya daripada samwan named Ummi Hafilda?


Bayangkan 700juta ko!!! boleh beli satu Pavi...!! ko nak apa cakap je, Starbucks ke Tony Roma's nak hari-hari pun bolehhhh....Gucci sebulan sebungkus sampai depan pintu rumah ko!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...