Followers

Friday, April 15, 2011

Gugurl Berani dan Besi???


Semalam, balik dari kelas bergegas terus gi KL Sentral...macam-macam jenis manusia saya jumpa sepanjang dari Masjid Jamek to KL Sentral...hurmm...itu malaslah nak cerita, lain kali!


So, lepas beli tiket to Shah Alam turun bawah kat platform then beratur...waaaa..nasib baik! train sampai lagi dalam sepuluh minit jek! tak ada lah kene berdiri dekat setengah jam kat situ kan...syukur!

Tapi, tiba-tiba mata terpandang sorang budak perempuan....she was fully in her school uniform lah...baju sukan kot tu...rumah Kuning lagik!! haha...dia genggam je tiket dia n duit baki dalam RM0.50 or 60sen camtu lah...saya perasan dia sebab dia memang diri sebelah je, n ramai tengok dia...dia macam center of attraction lah masa tuh...orang keliling duk tunjuk-tunjuk kat dia...apa?? korang ingat anak zirafah kat zoo ke? pandang je sudahlah....huhu



And lucky of her, masa berebut nak masuk dalam train tu, korang taulah macam mana perangai manusia-manusia haprak yang berbulu ketiak tengik ada hati nak tolak2 orang kan?? tapi tak terjadi kat dia...ada beberapa pak cik n akak bagi laluan kat dia...so, dengan muka terpinga-pinga n innocent sangat dia masuk selamba....


Tertanya-tanya judak, mana budak tu sekolah ek?? berani jugak dia naik sorang-sorang tak ada adults yang teman n jaga...mungkin mak pak dia dah trained dia naek sendiri segala kot...


Berdikari budak nih....

6 comments:

  1. kalau dd memang org pandang mcm giraffe nail train la...huhu...pandang dengan beribu kutukan plak tu...hanjjj tull...
    (padahal diaorg jeles tngok dd slim n tinggi dari diaorg...haha...i'm gifted)

    ReplyDelete
  2. ~wahhhh~
    gitu ye DD??
    haha....
    sbb dorg kenal DDFabulous kot!
    (^^)

    ReplyDelete
  3. ~huhu~
    melor suka merepek...
    saja nak stalk i ngan si TOp lah tu
    muahahaha

    ReplyDelete
  4. wah, gila berani budak ni sorang2 je.ye lah kot, dah parents ajar mcm tu kot, tapi aku rasa still bahaya lah tuk budak tu.

    ReplyDelete
  5. Baguslah kalau memang berdikari. Bahaya kalau melarikan diri. Haha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...