Followers

Saturday, January 26, 2013

Say No To Pisang!


Sudah tahu tak boleh makan pisang tetap gatal nak try makan. Konon kata tak pe ah sebijik je pun, pastu dua biji tiga biji n terus makan lagi banyak. *facepalm

Akibatnya, tonsil bengkak bagai nak gila sampai berdarah-darah and till now it keeps bleeding. Sebagai saguhati demam teruk berpanjangan melengkapkan pakej. Homai kau patut jaga makan lah Izz (-.-) 

Lepas tu satu lagi perangai even dah tahu tonsil sensitip boleh lagi makan ice cream berbakul-bakul. Tak campur lagi dengan air sejuk tuh. Haihhhh



Awak sangat menggiurkan sebab itu malam-malam pun saya makan awak




Makanan berminyak pun tak boleh ye untuk yang ada tonsil. Kalau time tak sakit ah bedal je tapi control lah makan. Jangan jadi macam Izz Latif, sakit-sakit pun gi tengok wayang pastu lapar terjah McD semata-mata craving for Prosperity Burger. Oh who can say no to the big fat juicy burger kan. Dah lah setahun sekali je ada time nak Chinese New Year. So dimaafkan ;p

So hujung minggu ni its gonna be a long weekend sebab Isnin public holiday kan? Thaipusam kalau tak silap. Bagi yang sambut Izz ucapkan selamat menyambut Hari Thaipusam! Moga kita semua hidup dalam komuniti yang harmoni. Jangan layan unsur-unsur negatif yang cuba merosakkan elemen kesejahteraan kita. :)




16 comments:

  1. Replies
    1. Lol
      did u read my post?
      u might have skipped n jumped to the comment box instead
      hehe
      ;p

      Delete
  2. heii hai izzlatif. eh sama lah nama abah kitew :) hahaha
    eh, orang kalau ade tonsil tak leh makan pisang ke? heheh, baru tau

    ReplyDelete
  3. Baru tau yang tonsil ne tak le makan pisang....ciannye izz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh xtaulah orang lain
      tp Izz memang tak boleh
      huhu

      Delete
  4. hai.. Hai.. done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

    # baru tau klu ada tonsil xleh mkn pisang yea.. but bab aiskrim 2.. doktor pun sarankan mkn aiskrim utk bagi tonsil yg bengkak 2 surut.. betul kan? just nk tau kesahihan j.. coz my hubby disuruh mkn aiskrim utk surutkan tonsil.. aiskrim vanila..

    ok.. done singgah.. done follow n done comment.. he2.. jom singgah blog teman jom.. =)
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap betul
      doctor suruh makan ice cream vanilla
      :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...