Followers

Wednesday, November 7, 2012

Silent Hill, Korean Cuisine, New Hair Cut :)


Bila tengok gambar ni rasa menyesal pulak potong rambut. This was taken recently jugak waktu jenjalan tengok Silent Hill dekat Pavilion. Tapi potong dekat Michael n Guys, Times Square. The service was good, and my new hair cut...ermmm...oukeyh lah masih trying to get use to it. The hairstylist cuba bagi style rambut yang lebih fresh. Siap dia carut membahan aku lagik...heh

Tak tahulah pulak siapa nama dia yang potong rambut aku tu tapi kalau tak silap senior lah. Sebab memang aku mintak senior hairstylist. Dia lelaki, Chinese. Agak tua dah kot tapi sangat kelakar. Dia ada personaliti yang buat kita nak ketawa dengan telatah dia.

Lepas je aku cuci rambut dia tengok rambut aku dia buat muka bosan!

U masuk-masuk tadi je i tgk u, aiyooo tak glamour langsung rambut u

Errr...hahaha yekew

Iyeeee...come lemme cut your hair, u bagi tahu style apa u nak

Kalau boleh nak pendek sikit tapi jangan pendek sangatlah

KALAU BOLEH ea?? apa u ingat ni kedai murah-murah punya ke?! I akan bagi u nampak cantik punya


So dia potong-potong siap berborak lagi

Are u mix? U ada campur-campur ke?

Kenapa? (-.-)

Sebab muka u nampak macam ada mix. Nampak putih-putih macam ada campur mat saleh sikit

Hahahahahaha *ketawa besar I mendengornya! muahaha


Disebabkan aku datang dengan pakai topi lepas habis je gunting rambut dia warning

U jangan pakai topi aaaa! Lepas keluar sini kedai baru boleh pakai. I dah set rambut u cantik-cantik nnt i kecik hati sedih tengok u pakai topi


Aigo! haha....tapi memang aku prefer gunting kat sana lah. RM45 total semua. Kalau dekat Sungai Wang at least RM50 kot. 




Btw masa dekat Pavilion sempat makan-makan dulu dekat Food Republic. Kalau makan dekat sana, bila soalan 'Nak makan dekat mana?' dekat nambelas kali ulang tapi masih tak boleh decide, memang last-last ke sana lah ditujunya.

Macam biasa, pilih Korean Cuisine. Itu je yang memang fav kalau dekat sana. Simple n sedap. Tapi kalau banding dengan set ayam ni aku memang prefer Bulgogi Set (daging). Sedap plus sangat mengenyangkan. Sesuailah dengan harganya...hewhew

Lepas makan tengok movie Silent Hill dekat GSC Pavilion. Alamak, tak pernah tengok the previous one, jujurnya aku memang tak tahu filem tu wujud...haha..tapi dah terpaksa teman orang tengok kita layankan ajelah.

Tapi sebelum tengok ramai juga tweet bagi tahu filem ni bosan sikit banding dengan the first one. Yeah they were right. Surprise element dalam filem tu memang ada n banyak. Tapi sekejap-sekejap sangat. Bukannya tak enjoy tapi maybe I might prefer beli sahaja dvd or download bila blu ray dah keluar nanti...huhu




8 comments:

  1. Eii...mana harganya makanan tu. Nanti bawak duit tak cukup. hahaha! Eh memang muka macam korea sikit. Aniyaseyoooo.. *haku main hentam je* haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      oh kalau chicken RM16
      tp plg sedap amek set daging RM19 mcm tuh
      sedap giler n kenyang!
      ;)
      contoh kat sini - http://izzlatif.blogspot.com/2012/07/foodlover-sedapnya-korean-cuisine-di.html

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...