Followers

Saturday, October 27, 2012

Sambut Hari Raya Aidiladha Dengan Cici Cantik ;)


gambar di pagi raya Aidiladha 2012 *cium gomol-gomol Cici bayangkan dia rendah kihkih

Sadisnya nasib aku di perantauan dalam dua tahun nih. Last year tak dapat balik JB, tahun ni pun sama. Sesorang sambut Raya Aidiladha kat KL. Mula-mula fikir, alarhh sure ramai tak balik kampung mesti aku ada geng nak lepak-lepak, sekali tetiber?? Semua berangkut balik kampung memasing...hukhuk #sedih

Mama n nenek semua beraya dekat Kedah, rumah Mak Lang. Isu balik Raya selalu jadi masalah kalau dekat Malaysia ni. Sebab inilah masa untuk kita kumpul ramai-ramai dengan keluarga, dari situ akan lahir sweet memories dengan mereka ..cewahhhhh doktor falsafah wannnabe ker?

Selain tu, paling aku miss makanan waktu Raya. Memanglah makanan/juadah Raya tu hari-hari biasa pun boleh dapat. Kalau dekat area Bandar Permaisuri or Shah Alam pun, time petang-petang ramai je orang jual lauk-pauk cenggini. Fav aku Nasi Lemak tambah Rendang Ayam.

Tapi, perasaan makan lauk-lauk tu lain kalau kita makan waktu hari Raya. Sedapnya tu lain sikit...hehe

Tapi tak apa lah, masa Raya Aidilfitri hari tu dah puas makan kot. Untuk Aidiladha ni lebih kepada muhasabah diri mengingati pengorbanan ulul 'azmi Nabi Ibrahim dan anaknya Nabi Ismail. Semoga kita dapat mencontohi dan memahami erti pengorbanan yang sebenar. Amin.

Sungguhpun tema Aidiladha tahun ni adalah : lonely harharhar sedeyyy! tapi aku masih senyum sebab ditemani oleh my fav gugurl, Cici yang begitu setia. Pagi-pagi buta dah terkam aku mintak makan. Alolo syomelll sangat.


Izz nak ucapkan, selamat menyambut Hari Raya Aidiladha buat semua pembaca blog ni *walaupun dah lewat sehari kan :)




8 comments:

  1. ni pon pengorbanan gak. x lik raya.. selamat hari rayak ek

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya gak...sy kerja smlm...haha...sadis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cian
      xpe..
      pengorbanan demi mencari rezeki tuh
      hihi

      Delete
  3. aku pun sama. mula2 member sembang taknak balik kampung raya haji.. tapi dua tiga hari sblom raya semua hilang. tinggal aku sorang2. so aku nekad nak balik gak.. haha [link blog saya]

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...