Followers

Thursday, October 11, 2012

Main masak-masak ;)


Sesetengah orang suka makan dekat luar, while others prefer masak saja dekat rumah. Tapi untuk aku, disebabkan aku berbintang Gemini, so wataknya lebih flexible n versatile. So mana-mana boleh. Ikut keadaanlah. Kadang-kadang aku memang lebih suka makan dekat rumah je, masak dekat rumah sendiri. Tapi itu kalau masak lite-lite aje ler. Kalau tak, memang jawapnya food hunting kat luar ler...hihi

Tapi lately ni memang asyik masak je kat rumah. To those who have followed me on Twitter mungkin tahu ler apa yang aku selalu tweetkan. Masak, makan, masak, makan...ngehhhh

Sekarang ni aku memang tengah mood masak n makan kat rumah je. Kalau waktu lapang nak jalan-jalan tengok movie ke, kadang-kadang tuh memang dah siap-siap makan kat rumah. Eh, sebelum keluar rumah kena lah jugak isikan perut bagi tenaga...hahaha some more aku ni memang jenis kuat makan kot.

So hari tu ada ler tweet pasal sesiap nak masak something, tak aleh-aleh tetiba ada orang sms aku -

'U masak apa?'

'Masak biasa-biasa je. Sayur Masak Lemak, Sambal Belacan n mangga, Telur Dadar'

'Oh, kalau i belikan u barang-barang then u masakkan untuk i boleh?'

'Masak apa????'

'Masakkan i Ayam Masak Sambal...hihi'

Aku ingat memain ler, rupa-rupanya ini serious!!! hahaha...Si JR yang mesej tuh. Gigih dia drive dari Shah Alam ke Bandar Permaisuri, Cheras nih. Ayam n bahan lain dia yang beli. 



Hafiz n JR

Tunggu punya tunggu tak sampai-sampai jugak. Aku dah siap masak nih. Last-last JR sampai dalam kul 4 macam tu lah. Tapi??? dia gi beli ayam yang seketul besar frozen tuh. Bukan yang fresh potong-potong tuh. So terpaksa ler tunggu ayam tu lembut dulu. 

Sementara tu kitorang berborak gelak ketawa riang sakan sambil melayan gelagat si Cici n Mochi





Yeszaaaa dalam pukul 6 lebih dekat-dekat nak Maghrib barulah siap masak lauk ayam tuh. Sayur Masak Lemak tu cubaan pertama aku masak. Takut tak sedap, tapi habis jugak satu periuk..muahahaha

Ada sikit ulam-ulam dengan Sambal Belacan n Mangga aku.

Had good time with them. Seronok juga kan macam ni? Riuh jugaklah rumah sebab kerja-kerja memotong ayam yang satu block ni boleh dengar. Tak kira lagi waktu masak tuh kemain bising...haha

Lepas ni ada projek terbaru, mungkinlah. JR dah berzikir mintak masakkan dia Ayam Lemak Cili Api...haaaa..sengaja je nak suruh aku try masak yang xpernah aku buat..

(>.<)

Kita lihatlah hasilnya nanti akan datang......






17 comments:

  1. Replies
    1. huiiiii tu masterchef hebat mcm u je boleh masak
      haha

      Delete
  2. Perghhhh! Siap boleh tolong masakkan sekali! Nanti I pun nak hantar ayam suruh masak la. Kekekeke~

    ReplyDelete
  3. okay...sekarang waktu lunch...memang tengah bergolak perut ni...
    nampak sedap!!!! hihihihi

    ReplyDelete
  4. awwwwwww nk mintak u masak jugak bolehkaa?? hehehe.. terbaheklaaa

    ReplyDelete
  5. bila baca tajuk entry ni automatik kepala ni terfikir main masak2 masa kecik2 ke haha rupa2nya betul2. Sedap2 !

    ReplyDelete
  6. morning... jom masak2, follower 832

    ReplyDelete
  7. hye masterchefff..hihihi..masak untuk belalang yawww..:)

    ReplyDelete
  8. lapar di petang hari ni.. hahah
    nak hunting2 je la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...