Followers

Monday, December 26, 2011

Kepah Master Chef Malaysia !! *kau ada??



*sambil buat entry ni dengar lagu Aku Wanita Biasa-Krisdayanti boleyyyhh?? jiwang jap...haha


Siapa sini ada Astro?  Walaupun Astro dikecam hebat oleh rakyat Malaysia sebab kenaikan harga n mutu perkhidmatan yang kadang2 nan hado adanya waktu hujan, tapi Astro masih antara yang terbaik dalam menyajikan program2 tv untuk penonton.  


Baru2 ni ada Master Chef Malaysia.  Walaupun setakat program masakan tapi tetap ada drama dik!  Malah ada dramanya lebih hebat daripada beberapa episod diari Akademi Fantasia....haaaaa...kau mampu tengah duk fikir resipi nak dimasak tapi ada selingan insiden2 yang boleh mengalirkan air mata??


Hari tu tengok episod yang diorang kena masak kepah (or kupang??) sebagai hidangan utama.  Kemain besar size menatang tu n sedap kemain kalau diorang betul2 pandai masakkan?  Aku berselera betul dengan resipi perempuan yang masak ala lada hitam Sarawak tuh  *correct me if im wrong!


Selain tu resipi yang budak kena kicked out pun nampak yummyy sebenarnya.


Ouh ye, masa tu aku tengok kat JB.  Bila on the way balik KL, singgah dekat rnr mana entah aku tak ingat.  Tapi dalam negeri Johorku yang tercinta jugaklah.  Rnr tu yang ada escalator n dah renovate bagi cantik punya.  Korang tau x?  Then ada satu kedai tu memang penuh dengan orang beratur.  Aku saja lalu, then ternampak diorang duk rebutkan beli  bermangkuk2 kupang.  Terus aku berhenti!  Aku setakat beli nasik putih biasa tapi dengan dua mangkung kupang tuh.  Ouh my!!  sedap weyh.  Seyesly tak rugi beli.  So time tu aku feeling2 je konon makan kepah dalam Master Chef Malaysia tu sedangkan hanyalah kupang masak cili (kot??) huhu....


Siapa2 yang lalu rnr berkenaan leh cuba masak kupang dia!  :)





6 comments:

  1. Rnr Machap if i'm not mistaken. Yang ade Baskin robin tu kann ?

    ReplyDelete
  2. salamun a'laikum

    whoaaa, kalao masak LaLa lg lee ske xD


    fi aman Allah,L.N

    ReplyDelete
  3. @Yumaisabreena Anuwar :

    macam2 ada...
    tak ingat sangatlah
    huhu
    tapi ada kedai NewsDotCom kat bawah

    ReplyDelete
  4. @Shazali :

    kalau masak kena bersihkan betol2...
    nnt xde sakit perut
    huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...