Followers

Wednesday, April 20, 2011

Kucing-kucing Menumpang...Uiikkkkss

Kucing ni terjumpa sebenarnya...dah pukul 3pagi gi kuar beli nasi lemak, pastu balik-balik je berdoa since dalam kereta...*mintak2 lah jumpa kucing kat mana2 tuk adopt bawak balik rumah

Tetibe, betul-betul kat tangga tengah mata melilau, si betina ni duk menjengah muka kat tepi tangga....haha...itu dia!! aku senyum sambil kening terangkat...dia pulak terpaku...gi lah panggil dia, larik pulokkkk...kejar sampai tempat parking motor dia catwalk, slow jek....kekwat nih! dipanggil dia sahut, tapi main lari2...last-last, bila dipujuk dia landing baek punya kat rumput...alololo


Bawak dia naik atas...kasik makan friskies..wahhh...dia sangatlah takut ok!

Terus bawak masuk bilik sbb dia berlari-lari sekeliling rumah mcm kene culik...mengiau-ngiau...pujuk punya pujuk kasik makan, dia still tak leh terima walaupun tetap lantak habis! huhu...pantang pintu bilik terbuka, dia akan lepa nak keluar...

So, kasik lah dia sesuaikan diri jap...dah kenyang agaknya, dia datang dekat n mula manja2...ok lah tu kan...terus landing kat tilam...amboiiii

Esoknya siap belikan dia punya pasir untuk yakkk....sangat pandai...baru ajar sekali terus dia pandai gunakan pasir tu...

Yang ini pulak kucing kat floor rumah nih...entah siapa punya..dia main bela letak luar je..makanan n cage dia ada kat depan pintu rumah si tuan...si oren ni jantan...sangatlah manja...kadang-kadang kalo gi kuar makan dalam kul 2-3 pagi time balik terserempak kat tangga, dia akan ikut sampai naik atas..

Badan dia besar!!

Kadang-kadang bawak dia masuk rumah n kasik makan friskies...dia akan lompat panjat naik meja kayu tuh..satu yang bagusnya, dia memamg akan baring kat lantai, dekat corner bilik n xkan naik kat tilam....huhu...sedor diri yek!

Ada sekor lagi iaitu bini dia...tengah sarat bunting....warna tompok-tompok....kalau kita panggil depan rumah nak kasik friskies, terkedek-kedek dia berlari dengan perot bukan main boyot....haha...

Kucing sendirik xda, so terpaksalah beramal kebajikan ngan kucing-kucing kat luar nih....

(^^)

34 comments:

  1. so jaga lah kucing2 2.. Moga kehidupan anda dirahmati amin3x

    ReplyDelete
  2. Hello hello..
    1st time mai menjengah!!
    Alalala comel sungguh kucing itu..
    Tapi tak suka bila dekat..
    Baru baik dari alergik aritu gara2 kucing rapat2..
    Lantas gatal2 dan merah bengkak2 mata T___T

    http://pojiepooh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ~KK : uiikkkk...laen mcm je komen tuh! huhu~

    ReplyDelete
  4. ~PojiePooh : thanks for coming!! huhu...xsangka blogger fames baca my blog...(^^)~

    ReplyDelete
  5. mane ada... ikhlas komen 2... jom keluar minum..heheheh

    ReplyDelete
  6. tp izz selalu keluar 2.3 pagi.. kk dah tdor dah..hahaha

    ReplyDelete
  7. ~KK : ouhhh....amek masa ptg or malam ler ok!~

    ReplyDelete
  8. ok.. kita keluar lepas kk balik dr outstation...

    ReplyDelete
  9. pojie: diva dtg jengah blog u izz...perghhh

    izz: bestnya kalau i je yg jadi kucing2 tuh...

    ReplyDelete
  10. ~KK : ehhh...silap ea?? bukan ke..huhu~

    ReplyDelete
  11. ~DD : hakhak....dush2!!!...bloggers fames dtg baca, nak nanges kejap! haha~

    ReplyDelete
  12. andy tu sape....mesti salah org ni...

    ReplyDelete
  13. ~KK : ea?? bukan yg bagi2 teddy tu ea~

    ReplyDelete
  14. salah org ni.... izz dulu bilik depan sekali ke???

    ReplyDelete
  15. bestnyer dah dpt kucing..
    wish2.. akhirnya dpt gak..
    hehehe

    ReplyDelete
  16. duduk bilik depan sekali ke?? salah taip..

    ReplyDelete
  17. ~ouh~
    xlah....
    belakang sekali
    tp plan nak pindah nih
    runsing!!

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. geramnyeeee!!! rase nk picit2 je kucing warne oren tu...hahahaha....comel sangat~

    ReplyDelete
  20. ~KK : yeap2....sbb sewa rumah ni mahal lah...rm280 dgn xda apa2 kat umah nih...not worth it dgn value kot!~

    ReplyDelete
  21. ~dlm bilik ni share berdua~
    tp nnt duk sorg je lah...
    faham2 je ler

    ni yg nak carik murah sikit...

    ReplyDelete
  22. oic....... blok 58 ada satu bilik kosong.. harga pon boleh tahan murah..try ler..

    ReplyDelete
  23. ~erm~
    tak pindah kot....
    nak kene sedia deposit lagi
    pitam!!!
    huhu
    KK pindah ke?

    ReplyDelete
  24. suka bce blog ni sbb ada byk cerita psl kucing. semua comel2. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...