Followers

Sunday, January 9, 2011

Karam Singh Walia Mabuk VS Hina Melayu

Erm,
kecoh lah sekejap cerita nih...
dari minggu lepas lagi dah heboh
tp baru skrg Izz nak post
sbb yelah..
benda ni sensitif
kang lain cara menulisnya nnt lain plak org pikir kan?


Oukeyh,
sebelum ni kita dah tgk bnyak sgt 
kes2 yg berkaitan dgn racist kan?
bersifat perkauman hendaknya.....
ada jgk lah pemimpin2 yg entah kenapa
sanggup gunakan isu2 mcm ni semata2 nak naik......


Ni lah dia,
artis nak glamor cara mudah jual cerita2 murahan dgn statement yg pelik2
politician plak guna isu2 sensitif tuk raih sokongan pihak2 tertentu....


Apa nak jadi??
terbaru kisah wartawan terkenal ni plak....
kononnya time tgh duk mabuk2 kat satu tempat tu
dia mengeluarkan kenyataan2 yg dikatakan menghina kaum atau org Melayu
waaaaah~
apa lagi??
mrk2 yg terdengar terus lah marah....






Tapi disebalik tuh,
ada rasa malu dengan org2 tuh....
kenapa??
entah lah....
mngkin menunjukkan betapa singkatnya fikiran org2 kita kan??
bila tgk gaya dorg tuh,
mcm lagak budak2 Melayu dalam video yg kontroversi dulu tuh
pasal student sebuah universiti kalo xsilap....


Pada pendapat Izz lah kan.
even nak jadik jaguh hero sekali pun
ada ruang n cara yg betul...
at least kalo nak rakam sbg bukti xpe
ni nak buat riuh rendah mcm tuh apa lah agaknya fikir org2 luar kalo tgk
takut nnt di chop sbg budaya samseng...
kata Melayu kan??
kena lah ada budi bahasa sikit
sopan.....


Sekurang2nya xda lah Karam yg mabuk tuh buat kecoh gila2 kan....
at least dia mtk maaf jgk even dlm keadaan mcm tuh


Kepada Karam pulak,
u shud noe ur status as a tv personality...
ramai mata akan memandang u 
sbb u dah jadik public figure
dgn award tuk kerja u sbg wartawan tu sume
patutnya dah menampakkan yg ramai hormati u dgn hasil kerja u dpn tv
jaga tingkah laku
tak manis kalau peminat2 yg selama ni hormati u tgk u dalam keadaan mcm tu kat tmpat awam.....


So,
semua pihak bersalah kan?
yg penting cara berfikir bila melibatkan benda2 dan isu sensitif mcm perkauman nih....
kalo Izz,
Izz ttp akan stand for my people, org Melayu
tp Izz tak akan jgk memaki hamun kaum lain dgn sewenang2nya....


Meh tgk video ni kejap k....
nilai lah sendiri~
kalo boleh,
tinggalkan komen sikit 
k
(^,~)



video



p/s : mahu jana duit secara sampingan melalui data entry atau home business??...kunjungi www.simpledataentry.webs.com untuk info lanjut atau email bagi sebarang pertanyaan. Mudah saja!! Setiap hari boleh dpt sekurang2nya RM100!!!!

2 comments:

  1. eishh! mmg ta kena btl dorang nak menegakkan kebenaran.dah mcm samseng.

    ReplyDelete
  2. ~hurm~
    ntah ler....
    huhu
    gayanya gitu lah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...