Followers

Tuesday, July 24, 2012

[ FoodLover ] : ayam bakar Wong Solo


Masuk2 je kedai ni terus aku senyum lebar. Banyaknya cermin kat sini. Besar2 n bersih pulak tuh.
Kalau snap gambar lawa nih! hahaha



lalu terjadilah ini semua....haha



 Siap suruh orang sebelah tolong amekkan lagi....haha




Hari Khamis hari tu aku ada tweet tanya kot2 ada kedai jual fresh fruits area Bandar Permaisuri. Sebab aku cari buah betik nak bagi lawas perut nih. Meragam sembelit ke apo. Tapi cari2 kalau ada pun jual tak berapa fresh sangatlah heh.

Gi makan dekat Wong Solo nampak ada ala carte untuk buah-buahan potong. RM4 kalau tak silap sepinggan. So order je lah sebab memang mood nak makan buah. Sepinggan tu ada tembikai, tembikai susu n betik.



Datang sini semata2 nak makan Ayam Bakar dia. Wong Solo memang ada ayam penyet tapi aku amek set yang ini. Termasuk air mineral sekali RM10.90 kot tak berapa ingatlah. Memang sedap! Sebab rempah ayam tu cukup terasa! 



Selain tu ada jugak order emping. Kalau yang tak berapa tahu, ni macam sejenis keropok. Orang tua2 suka makan nih. Dulu kalau arwah atuk masih ada, selalu dia makan dengan nenek waktu petang2 tengok tv camtuh.

Memang sedap makan sini. Sebab tu aku suka. Satu lagi dia punya Terung Balado is highly recommended! 

(^,^)



16 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...