Followers

Sunday, March 27, 2011

Jerawat Keluar Meletup-letup

Mula-mula tengok video ni, my reaction was *eeeeee....yuCcckkk ....

Geli bebenor teman nengoknya!! huhu...seyesly..terutama bila dah ada 'rongga' n bila dipicit...terus, 'pop' , keluar....bukan main panjang lagik jerawat yang keluar, macam ulat...tapi boleh ke buat kaedah macam tu untuk keluarkan jerawat?

Tak memudaratkan ke? dengar cerita alat yang doktor tu gunakan sama macam laser untuk buang tattoo...alat tu 'membakar' permukaan kulit...doktor bakar atau burn permukaan jerawat untuk buat lubang atau rongga yang lebih besar, so dapatlah dia picit n kuar kan jerawatnya...correct me if Im wrong!!!

Tapi kan, kalau macam tu bukan ke bila lubang makin besar n tambah pulak dipicit sekuat-kuat tidak cenggitu buat masalah jerawat tu bertambah teruk?? sebab tengok macam tak ada protection dari segi procedure dia buat treatment nih....bakteria tak merebak ke??

video


11 comments:

  1. agak merbahaya la..cz tgk pon da menakotkan kot..mzt ad efect pas wat cam uh...

    ReplyDelete
  2. ~kan~
    tau xpe....
    dia tekan punyalah kuat!!

    ReplyDelete
  3. my god~ seriously menakutkan..
    the procedure mcm x der protection and kesian muke kene tebuk macam tuh,,

    ReplyDelete
  4. eh, not really lah. after dia buat semua tu baru dia put something on. bukan buat facial pun mcm ni ke? but not in this mean way. hha

    ReplyDelete
  5. ~Farid : urm....facial xda lah sampai camtuh...~

    ReplyDelete
  6. ouch!

    anyway thanks for following mister :)

    ReplyDelete
  7. eewww!!!
    geli tol tgk vid psal jerawat ni..
    doktor tu pown satu, da tao patient die jerawat gile trok, nk gak rawat..da la keluar da..
    geli la..XD

    ReplyDelete
  8. eeee.. xsakittt kew???? dari rawat mcm ni.. baik rawat secara dalaman.. jerwt terjdi sebb horman x stabil.. pas2 dlm bdn bnyak sgt toksin2.. huhu.. jgn laa menyakitkan diri..

    ReplyDelete
  9. eeeuuuuuuwwwwww...
    baiklah bior jer jerawat berkampung dari buat cenggitu gayanya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...