Followers

Monday, March 14, 2011

Artis Lelaki Popular Malaysia Persenda Tsunami/Gempa Bumi Jepun


Hurm..dalam pada ramai rakyat dunia berdoa untuk keselamatan rakyat Jepun yang baru ditimpa musibah, ada jugak yang buat lawak ala-ala kelakar jadik tak menjadik gitu..tapi macam mana bila yang buat lawak tuh artis popular? Dari Malaysia lagi!!




Wahhh..gitu kan?? Hurm..entahlah~


No komen..nak tegur nanti, kena saman pulak! Tapi, ramai memang tak puas hati! Banyak blog-blog tulis n bagi pendapat pasal nih...haish...yelah, tak agak-agak ko kan?? Orang tu tengah bersusah payah kena bencana, nak cakap macam tuh kan?? Nasiblah Malaysia ni belum kena musibah dahsyat macam tuh...kalau ye pun pernah kena tsunami dulu, tapi setakat saki baki je..bukan macam Acheh kena wiped out da whole negeri kan...


Nak bergurau tu biar berpada n ada masanya...cuba ko gi masjid n org tengah khutbah, boleh nak buat lawak masa tuh??




Yang ini pulak, kes Berita Harian yang keluarkan kartun pasal bencana tsunami..nak kata kes berat ke tak?? Mungkin ada yang kata ini lawak saja! Tapi, ketawa-ketawa pun, masuk berita kena mention dek siaran CNN ok!! Dekat laman web CNN ada article bertajuk 'Malaysian Newspaper Pokes Fun At Recent Tsunami Disasters'.


Walaupun pihak Berita Harian dah jelaskan hal sebenar n minta maaf..tapi tetap laporan tu disebarkan dengan pantas ye! Dengan catatan view hampir 60,000 dan share sebanyak 4,394 kali.


Berat juga hal nih...sedikit sebanyak terjejas nama Malaysia dengan dakwaan tak sensitif akan kesusahan rakyat negara lain...


Hurmm.....

19 comments:

  1. bencana alam mcm ni pn dorg nk bwk main~

    ReplyDelete
  2. Deymm ! diorg tataw ke yang pelajar MALAYSIA (negara kite sendiri) ni ... ade BELAJAR/further studies kat sane ????
    Rakyat negara kita la kat sane ~ bukan rakyat negara lain . ape kessss ???
    bengang sgt boleh ta ? GRR !

    p/s : sorry la marah2 kat comment ni . hehe :)
    thanks for the info pasal artis yang tak ingt dunia ni ~ :)

    ReplyDelete
  3. ~dhiera : itulah pasal...cuba jadik kat kita..mesty marah gak kan~

    ReplyDelete
  4. trowk towl larhh .
    tpy enn , y psl BH tuhh , mybe dye na nganjeng fizz .
    that's y dye buadd cmtuhh .

    ReplyDelete
  5. ~hurm~
    entah ler...
    tp xsesuei nak wat lawak dengan keadaan macam tuh

    ReplyDelete
  6. Memalukan negara. Haih. Berfikir sebelum buat apa2 :)

    ReplyDelete
  7. ~asphaq : tau xpe...kdg2 org tgh susah, dorang cpt sensitif~

    ReplyDelete
  8. ~MR Ix : bila org tegur dia siap marah balek tuh!!~

    ReplyDelete
  9. artis malaysia ke jugakk tu???? at least dorng sbgi role model kpd org rmai seharusnya mempamerkan sifat2 yg +ve...

    ReplyDelete
  10. mmg kenal...klu dah sikap artis 'tu' cmtu...aku jadi xknal..hehe

    ReplyDelete
  11. Memalukan negara. Haih. Berfikir sebelum buat apa2 :)

    ReplyDelete
  12. bencana alam mcm ni pn dorg nk bwk main~

    ReplyDelete
  13. bencana alam mcm ni pn dorg nk bwk main~

    ReplyDelete
  14. Memalukan negara. Haih. Berfikir sebelum buat apa2 :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...