Followers

Monday, February 7, 2011

Buat Baik, Balas Baik



Kecik benor gambar nih...
separuh jek??
yelah, kalau letak full nanti korang bosan pulak tengok muka Izz kan...
haha
less is more!!
saja nak tunjuk part mata....
hekhek~


(^.^)
kali ni nak cakap pasal perbuatan....
ye~
ada orang kata,

perbuatan jahat dibalas jahat dan sebaliknya lah...
senang cerita ala2 karma lah nih
what goes around, comes around camtuh...


Izz percaya dengan nih....
sebab ada beberapa kejadian yang nampak remeh tapi besar impaknya 
nampak kecil tapi besar pengaruhnya


Sepanjang minggu ni,
Izz jumpa macam2 jenis orang...
ada sekali tuh masa naik monorail dari Bukit Bintang ke Titiwangsa untuk balik
agak penuh lah,..
n ada two couples of orang putih
dah berusia semua...
n the lady yang paling dekat dengan Izz masuk2 je tercungap2
penat lah kot n berpeluh2
without hesitation,
i gave my seat to her...
dia ingat aku nak kuar n confused bila rupanya aku sanggup berdiri untuk dia duduk...
muka dia memang tak percayalah!
nak je aku nyanyi lagu Percayalah Datuk Siti n suh dia duduk cepat2 kan
huhu..
berulang kali dia ucap terima kasih n she even cakap apa ntah kat kawan2 dia n laki dia bout me
dia orang Denmark or Canada kot...
dorang semua senyum kat Izz n da rest orang2 lain kat situ did the same to me...


Merah sekejap muka aku!!
haha~
but to think of it, 
Izz buat dengan ikhlas
langsung tak de fikir lain.....
masa dah sampai tuh,
sebelum naik lrt pulak balek rumah Izz singgap jap beli air kat kedai area situ before beli tiket
n entah macam mana rm10 tercicir jatuh!
ni memang sikap cuai Izz Latif....
langsung tak perasan
dah gerak beli tiket tetibe ada orang panggil
*adik!adik! baju hitam!!! duit u terjatuh....


Amoi tu pulangkan duit Izz.....
she mentioned pasal duit tu jatuh masa Izz nak bayar n rushing ke kaunter tiket
memanglah takat rm10 je
tapi duit jugak kan??...
huhu
rasa bersyukur sgt masa tuh!!
Alhamdulillah....


Cerita kedua....
on the way to Shah Alam semalam
tengah gegas kejar masa!
kat Masjid Jamek ada sorang pak cik 

i donno nak kata dia buta or wat tapi senang cerita dia pakai tongkat n penglihatan dia memang kurang lah....
before beratur belakang dia, Izz tengok dari jauh dia terkial2 nak masukkan tiket dia kat machine tuh
belakang dia ada lah 2,3 orang yang tak sabar
n a MALAY woman bertudung,
boleh singgung dia n potong barisan gi ke depan dengan muka riak memandang pak cik tuh
amboi???
ko engat ni pertandingan lumba lari bersama orang2 kurang penglihatan??
agak biadap di situ ye....


So,
sampai je belakang dia I helped him with his ticket
dia terpinga2 sapa tolong dia dari belakang lepas dat lady n beberapa orang tadi merungut2 melepasi dia
Izz sndiri nak cepat n juz pegang bahu dia n rub sikitlah belakang dia...
masa Izz dah jalan dia masih cakap
*terima kasih ye nak...terima kasih


Izz pandang ke belakang n senyum je......
kesian pak cik tuh
masa dah sampai kat KTM nak keluar tuh,
dah lah ramai yang beratur berasak2
tetibe ticket Izz kene reject!!
not accepted machine tu kata...

oiiiittttt~
dah cemas tahap giler babeng time tuh
dah lah ramai giler beratur kat belakang...
malu siot!
haha....



Diorang juz bukak dua laluan je...
the other kat line sebelah ada guard jaga juz amek tiket dari kita, tak perlu nak guna machine tuh...
stuck kat situ 
tak berani nak tengok belakang bila dah bnyak kali masukkan tiket tuh still tak boleh lepas
adeih....
lastly,
guard tu panggil Izz....
macam budak kecik tak bersalah Izz gi kat dia
acting cute sikit!!
hahaha....

takde lah~


He checked on my ticket..
mngkin dia ingat tiket palsu or dah expired kot
n dia juz senyum!
dia kata kadang2 memang ada kes macam tuh

fuhhhh~
lega aku....!!



Terus keluar and masuk dalam kereta...............



2 comments:

  1. awwwww ,,,, izzz , you're sweet as candies ~

    hahahah xD sweet lah izz .... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...