Followers

Saturday, December 4, 2010

Penderaan Kanak-kanak


Hurm....
gambar kat atas ni menunjukkan mayat bayi yg dibuang selepas lahir
eh??
terkejot ke??....
rileks~
mcm lah xbiasa kan....
Malaysia kan dah hampir menjadi sarang mereka2 yg membuang 'hasil' selepas 'menyedap'
(-.-)

Kali ni nak cakap sikitlah pasal kanak-kanak....
or
bebudak kecik 
kita mcm dah terbiasa dengan kes-kes pembuangan bayi atau penderaan kanak-kanak











Oukeyh,
kes 'mesra-mesra' yang mengakibatkan berlaku pulak kes 'buang membuang' sembilan bulan selepasnya
dah agak terbiasa ye dak??
bukak paper bnyak lah kes cenggini....

Tp,
kes penderaan agak unik bg Izz....
sebab apa??
ok~
lets see....
kalo kes buang bayi,
kita xhmpir xtau apa2 kecuali da result yg kita nmpak dah ada bayi kene buang
betol x??
yelah,
mana lah ada org duk teran nak beranak dlm toilet siap amek gambar n rakam kan??
tp kes dera ada bukti yg terang,nyata lagi sohih.....
haha

Kenapa??
sebab contoh kes yg fames kat Malaysia ni pasal pembantu rumah atau amah yg menyiksa anak2 majikan...
dan mcm mana majikan tau kan?
sbb dengan adanya kamera tersembunyi yg ditempatkan dekat rumah...

So,
dapatlah kita tengok betapa 'elok budi pekerti' mereka itu di dalam rakaman terbabit....

video

Hamek ko....!!
dia sepak,
dia kejar,
dia tendang agy,
pastu dia pijak budak tuh,
dia sepak agy.....
kalah superwoman
ni calon2 wonder girl ke nih??




Penderaan terhadap kanak-kanak ni ada beberapa jenis,
contohnya


penderaan fizikal, mental dan seksual....





Sebagai masyarakt yg bertanggungjawab,
kita seharusnya bersama-sama mencegah kes2 seperti ini....
sama2 lah prihatin dengan masalah mcm ni









2 comments:

  1. tahniah.. saya rasa bangga kerana ada anak muda yang begitu concern ttg isu penderaan seksual terhadap kanak.. syabas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perlu
      sebab ini petanda rosaknya akhlak masyarakat kita terutama remaja
      kesian baby tu semua
      :(

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...