Followers

Wednesday, July 27, 2016

Favourite Biskut Raya 2016 - The Haunted Kukis



Personally I like sharing good stuff, well info je lah ;p , sebab ada satu perasaan yang sangat best bila apa yang kita suka tu n orang lain pun try akan rasa yang sama. Contohnya macam cookies ni. Someone gave me a jar of these beauties as biskut raya a day before I went back to JB balik kampung (oiii there, thanks for the cookies!). 



Tapi tidak bawak balik pun sebab banyak sangat dah kuih raya yang already packed nak bawak naik flight. This year's biskut raya 2016 semua beli online. Uh-uh the old kuih tunjuk tidak ada sudah for me, beli online sebab cheq malaihh nak keluaq, me being a homie-boy type at best. So awal puasa lagi dah buat list nak beli kuih raya 2016 online dari siapa n all that. 

Masa dapat ni a night before balik kampung. Mula-mula terdetik juga dalam hati 'Nak bawak ke tidak? Brownies semua dah banyak pulak. Tapi kalau bawak tetiba sedap nanti dapat makan sikit je dekat sana.' Ehermmmm and nasib baik tidak bawak! Sebab memang sedap so boleh makan sesorang dekat KL. Hiksss



The Haunted Kukis punya oat and chocolate cookies ni paling fav. Tidak keterlaluan kalau kata ni my fav biskut raya this year. They were so light, crispy and packed with the heavenly-good chocolaty taste. Bila sudah tahu betapa sedapnya oat cookies ni terus makan sikit-sikit takut habis. Seketul every setengah jam sambil tengok tv. Melampau ke tidekkk? Sebab takut cepat habis ;p



Rainbow cookies aka biskut lidah kucing ni pun daripada The Haunted Kukis jugak. 




Lagi satu yang sangat best hasil tangan owner Haunted Kukis ni dia punya brownies. I am a big fan of brownies. Tapi tidak selalu brownies yang aku beli boleh buat aku rasa suka sebab sebelum ni sudah pernah makan yang sedap, so again being myself yang suka memilih I was more than happy bila rasa choc brownies The Haunted Kukis. Iye, menyesal pulak bawak balik kampung haritu sebab ramai yang makan. Pesanan daripada orang yang kasi tu suruh buat hidang time raya, tapi tidak sampai sehari sudah habis. Even Mama suka betul n Nenek sampai tercari-cari time berbuka the next day.




Just like any other yang jual kek atau biskut dekat instagram tu dengan hashtag #sayajual, #sayajualkek n so on, Haunted Kukis pun ada buat kek untuk all kind of events/functions macam birthday and weddings too. One thing I like about their cakes is sangat kemas. Kalau nak buat birthday surprise pastu tepuk kek tu dekat muka orang pun macam rasa alahaiii sayangnya. HAHA

Keep scrolling for more photos!






Alalalahh comelnya! Kalau nak buat birthday cake dengan ada tema sendiri tidak payahlah takut order seketul Elsa atas kek tapi muka Elsa macam muka Olaf lepas kena baham api (yeah i saw somewhere order lain tapi hasil binasa haha).








Kesimpulannya, if nak rasa biskut sedap I highly recommend you to give their cookies a try. This is an honest review from me sebab aku jenis kalau sedap aku kata sedap. Sudah bagi tau pun owner dia raya tahun depan nak beli untuk biskut raya online daripada dia. Hehehe

Nak tengok gambar kek, biskut and brownies daripada brand ni? Pay Amri's instagram acc The Haunted Kukis a visit. Dekat sana ada all the details you might need. 



Kalau ada antara korang yang nak order bagi lah tau dia dapat tahu daripada blog Izz, kot-kot cair hati abang tu bagi hang diskaun ke atau seketul kotak rainbow cookies ke kan hehe. 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...